reactie op Lea Manders

Dit is mijn reactie op het volgende bericht van Lea Manders:
(het artikel waar we op reageren vind je hier)

02-06-2010 19:13
Beste Robbie. We zijn niet per definitie tegen vaccineren, maar wel voor een kritische blik. het is bijv. onbekend wat het HPVvaccin voor meisjes op termijn voor effect zal hebben. het Mexicaanse griep verhaal was een hoax. We stellen wij als partij de vraag of we eindeloos moeten trachten om via vaccinatie van alles te voorkomen, terwijl onze leefomgeving zeer vervuild is (daar sterven duizenden per jaar aan!)en terwijl door allerlei chemische toevoegingen veel veel suiken en zout ons eten nogal ongezond is geworden. Onderzoek (Recent van prof. Machenbach)laat zien dat je met preventie 50% van de ziekten kan voorkomen! Bovenstaand artikel is overigens geschreven door een wetenschapper. hartelijke groet van Lea Manders

Hallo Lea,

Ten eerste bedankt voor je reactie!
Ik wil wel even reageren op je antwoord.

“We zijn niet per definitie tegen vaccineren”
In het artikel staan alleen maar negatieve dingen over vaccinatie, die bovendien niet op wetenschappelijke bevindingen zijn gebaseerd. Waarom lees ik bijvoorbeeld niets over het feit dat Polio, door de ontwikkeling van het polio-vaccin, zo goed als niet meer voorkomt? En waarom zijn er geen links naar peer-reviewed onderzoeken te vinden, maar alleen naar boeken en websites? Degelijk wetenschappelijk onderzoek wordt niet in een boek of op een website gepubliceerd maar in een peer reviewed journal.

“…maar wel voor een kritische blik. het is bijv. onbekend wat het HPVvaccin voor meisjes op termijn voor effect zal hebben.”
Vaccins worden niet zomaar ongetest toegepast. Voor zover bekend zijn er geen negatieve reacties. Het vaccin beschermt tegen de de vorm van kanker die onder vrouwen het op 1 na hoogste aantal slachtoffers maakt. Het effect van het vaccin zal dus zijn dat er minder vrouwen sterven aan deze vorm van kanker! Dat lijkt me een goede reden ze toe te passen. Zie http://www.cdc.gov/cancer/cervical/statistics/.

Van sciencebasedmedicine.org:

The fact is that it was tested on over 20,000 women in stage 3 trials where both its safety and efficacy profiles were excellent while identifying a few rare but legitimate side effects, and that post-licensure studies after over 23 million doses have supported the original licensure data.

Hoeveel moet er getest worden voordat jij gelooft dat het veilig is?
(en trouwens, niets is 100% veilig, ook vaccins niet)

“het Mexicaanse griep verhaal was een hoax.”
Kan je dit wat verder uitleggen? Bestaat H1N1 volgens jou niet?

Er zijn heel wat mensen gestorven aan H1N1.
Dit waren vooral gezonde mensen en kinderen die normaal niet aan de griep zouden overlijden. Bovendien is elke dode er een teveel.
Als je met een vaccin levens kan redden zie ik geen reden dit niet te doen.

“We stellen wij als partij de vraag of we eindeloos moeten trachten om via vaccinatie van alles te voorkomen.”
Niemand zegt dat je door “eindeloos” vaccineren “alles” kan voorkomen…
Echter, door te vaccineren kan je er wel voor zorgen dat het risico om bepaalde ziektes op te lopen sterk afneemt. Het risico op negatieve bijverschijnselen van de vaccins is vele malen kleiner dan het risico dat je loopt van de ziekte(s) waartegen wordt gevaccineerd.

“…terwijl onze leefomgeving zeer vervuild is (daar sterven duizenden per jaar aan!)”
En wat heeft dit precies met vaccins te maken? Niets….
Heb je ook onderzoeksresultaten die aantonen dat er jaarlijks “duizenden” mensen sterven aan de “vervuilde leefomgeving” die je verder niet specificeert?

“…en terwijl door allerlei chemische toevoegingen veel veel suiken [sic] en zout ons eten nogal ongezond is geworden.”
Welke “chemische toevoegingen” bedoel je precies? Water is ook “chemisch” (H20).
Alles is bestaat uit moleculen en is te beschrijven als iets “chemisch”,
maar H20 klinkt enger dan “water”, dat ben ik met je eens.

Ik neem aan dat je E-nummers bedoelt.
Deze worden uitgebreid getest voor ze in ons eten belanden.

“Onderzoek (Recent van prof. Machenbach)laat zien dat je met preventie 50% van de ziekten kan voorkomen!”
Welk onderzoek? Welke preventie?
De “reguliere” wetenschap zegt niet dat ziekten alleen door vaccinatie zijn te voorkomen. Je huisarts zal ook het advies geven om “gezond te eten en regelmatig te sporten”. Vaccinatie is een extra manier van preventie, tegen gevaarlijke, in veel gevallen zelfs dodelijke, ziektes.

“Bovenstaand artikel is overigens geschreven door een wetenschapper.”
Dat klopt. Drs. John Consemulder van www.healingsoundmovement.com (hij gelooft dat muziek alle ziekte kan genezen):

Drs. John Consemulder is neuropsycholoog en bewustzijnswetenschapper, internationaal muziekproducent van energetisch en eigentijds helende muziek met eigen professionele studio (al meer dan 60 internationale releases) , live performer, gecertificeerd soundhealer, auteur van spiritueel/wetenschappelijke boeken en hij geeft professionele en boeiende (inter)nationale lezingen en PowerPoint presentaties.

Wat weet deze “live performer, gecertificeerd soundhealer en auteur van spiritueel/wetenschappelijke boeken” precies van vaccins?

Hij is neuropsycholoog met 1 onderzoek op www.pubmed.gov wat niets met vaccins te maken heeft.

Wat een enkele wetenschapper te zeggen heeft over vaccins is irrelevant.
Als hij denkt te weten dat er iets mis is met vaccins raad ik hem aan een degelijk onderzoek te doen naar de negatieve gevolgen, en dat aan te bieden voor peer-review.

De wetenschappelijke concensus is dat het risico van vaccins vele malen kleiner is dat het risico van de ziektes waartegen wordt gevaccineerd. Het lijkt me verstandiger eventuele wetgeving daarop te baseren en niet op de mening van een wetenschapper die voor zover ik kan zien niets weet van vaccins…

Groeten, Robbie

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in anti vaccinatie. Bookmark de permalink .

2 reacties op reactie op Lea Manders

  1. Pingback: reacties op Aan-het-licht-brengen-en-onder-ogen-zien-de-verzwegen-kanten-van-HPVvaccinaties | provaccinatie

  2. Pingback: reactie op Olga | provaccinatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s